fbpx
masshead-applicazioni-crop

Indepartarea straturilor de poluare de pe cladiri

Sistemul de sablare Ibix, inlatura delicat reziduurile din atmosfera depuse pe monumentele din piatra, in timp ce patina si invelisul istoric este protejat. Procesul de curatarea se face prin micro-abraziune.

In realitate, sistemul de curatare IBIX permite ajustarea presiunii de lucru de la cel mai mic nivel, si anume 0,2 bar – echivalentul puterii unei respiratii – si controlul foarte bun a debitului de abraziv, bazadu-se pe dimensiunea particulei de abraziv si starea materialului ce urmeaza sa fie curatat.

Putem recuperarea imaginea arhitecturala a cladirilor prin indepartarea stratului de poluare produse prin depunerea particulelor, in principal din depozitele de combustie a petrolului / carbunelui sau a expulzarilor animalelor.

Crustele negre care acopera elementele de piatra constituie un tip de degradare, care mai mult decat altele, pot modifica starea reala a materialului; pe langa mascarea policromiilor, anularea jocului initial de lumina si umbre caracteristice sistemelor decorative, acestea constituie o sursa periculoasa de saruri solubile, iar persistenta lor confirma ca suprafata este intotdeauna in contact cu substante poluante.

Prezenta crustelor negre poate accentua si efectul variatiilor termice, accelereaza fenomenul de exfoliere a straturilor de suprafata ale pietrei provocand desprinderea de fragmente.

Procesul de curatare se realizeaza cu echipamentele de sablare IBIX, distribuite in Romania prin Unilift.

Distribuie acest articol

0

Nu ai găsit încă produsul dorit sau ai nevoie de o oferta personalizată?

Completează formularul de mai jos și îți vom oferi Consultanță gratuită în alegerea celor mai bune soluții.