fbpx
restauro-legno-big

Curatarea mobilierului din lemn

Sistemul IBIX® este un echipament de abraziune cu aer, special conceput pentru a curata artefacte delicate din lemn si / sau cele cu valoare istorico-artistica intr-o maniera controlata si selectiva. Sistemul IBIX ® este extrem de util pentru o curatare selectiva care protejeaza si finisarea filmului de acoperire a artefactelor, deoarece parametrii de functionare (presiune; control de material inert / amestec de aer) pot fi reglati perfect la lucrarile care urmeaza sa fie efectuate. Se foloseste material de sablare ecologic, de natura si dimensiuni adecvate (coji de nuca, granat mineral cu dimensiunea de 200 mesh, etc.).

Sistemul uscat IBIX® este potrivit pentru sablare artefacte din lemn gol, deoarece curata acele straturi de vopsea greu de indepartat. In acest caz, se recomanda utilizarea echipamentelor de abraziune cu aer IBIX cu material inert natural de granit de almandine, marimea bobului: 120 mesh sau 200 mesh. In schimb, daca incercati sa „periati” usor o bucata pentru a indeparta usor poluantii, dar fara a zgaria filmul de acoperire, ar trebui sa folositi medii vegetale sau minerale cu dimensiuni de granulatie foarte fine (200-250 mesh).

Sistemul uscat IBIX® este util in special pentru a oferi artefactelor din lemn porozitatea corespunzatoare necesara pentru tratamente ulterioare de conservare. In special, sistemul IBIX® este utilizat cu succes pentru micro-indepartare, astfel incat vopseaua intumescenta sa poata fi aplicata ulterior: artefactele care trebuie tratate trebuie sa fie lipsite de praf, grasime, uleiuri, silicone sau orice alta substanta care poate provoca vopseaua bine la suprafata.

Distribuie acest articol

0

Nu ai găsit încă produsul dorit sau ai nevoie de o oferta personalizată?

Completează formularul de mai jos și îți vom oferi Consultanță gratuită în alegerea celor mai bune soluții.